Obținerea unei îngrijiri dentare de calitate este esențială pentru a vă asigura că dinții și gingiile rămân sănătoase. Nu este suficient să exersați obiceiuri bune de igienă orală acasă. Trebuie să vedeți un medic dentist care să verifice starea sănătății dumneavoastră bucale cel puțin o dată pe an.

Sfaturi pentru îngrijirea dentară la domiciliu

Deși practicarea unor bune obiceiuri de sănătate orală nu va fi suficientă pentru menținerea sănătății bucale pe cont propriu, nu ar trebui niciodată neglijată. Iată o listă a obiceiurilor de sănătate orală pe care le puteți aplica rutinei de acasă pentru a vă asigura că gura rămâne sănătoasă.

1. Periajul zilnic și folosirea aței dentare

Folosind o periuță de dinți cu păr moale și amintindu-vă să folosiți ața dentară cel puțin de două ori pe zi, vă veți asigura că toate particulele de alimente care ar fi putut să rămână pe dinți vor fi spălate. Acest lucru va preveni apariția cariilor și a bolilor parodontale.

2. Apa de gură

O apă de gură antibacteriană vă poate ajuta să scăpați de germenii și agenții patogeni nedoriți care se pot forma în gură. Aceste bacterii se hrănesc cu placa și cu particulele rămase pe dinți și pot duce ulterior la carii dacă nu sunt tratate.

3. Creșteți aportul de apă

Dacă nu puteți peria sau folosi ața dentară imediat, este o idee bună să vă creșteți aportul de lichide. După masă, clătiți cu puțină apă gura pentru a scăpa de particulele alimentare care pot fi depuse între dinți. Acest lucru va fi suficient de bun până când vă puteți spăla dinții.

4. Limitați gustările între mese

Gustările ce conțin zahăr sunt combustibilul perfect pentru bacteriile care cauzează caria dentară. Când sunt consumate pe tot parcursul zilei, acestea păstrează constant acidul produs de bacterii, în atac. Așadar, limitați dulciurile în timpul meselor și încercați să consumați alimente mai sănătoase, cum ar fi fructe, legume și iaurt.

Consultați-vă periodic medicul dentist

Este în modul de viață a multora să vă vedeți medicul dentist numai atunci când aveți dureri de dinți sau alte probleme orale. Cu toate acestea, nu este adevărat. Ar trebui să vă asigurați că vă consultați medicul dentist pentru controale de rutină și igienizări profesionale de cel puțin o dată pe an pentru a evita formarea în gură a oricăror probleme de sănătate orală.

Nu neglijați sănătatea dentară

Mulți oameni au noțiunea greșită că sănătatea bucală nu este la fel de importantă ca sănătatea generală. Mulți cred că este doar pe locul doi, dar aceasta este o mentalitate care trebuie să se schimbe. Sănătatea orală este o oglindă a sănătății generale. A avea o sănătate orală bună poate reduce riscul ca o persoană să dezvolte o afecțiune gravă, din cauza legăturii dintre sănătatea bucală și cea generală.